Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Politika poslovanja

[vc_row][vc_column][et_heading text_align=“center“ text_color=“#e05c0b“ font_weight=“700″ font_size=“40px“ margin=“0,0,0,0″ padding=“0,0,0,0″ element_id=“123615″ element_font=“Theme default:700:latin“ element_css=“#et-heading-123615 .text-wrapper {background-color:transparent;padding:0;}#et-heading-123615 {color:#e05c0b;font-size:40pxpx;font-weight:700;text-transform:none;}#et-heading-123615 a {color:#e05c0b;}#et-heading-123615 {margin:0px 0px 0px 0px;}#et-heading-123615 .text-wrapper {padding:0px 0px 0px 0px;}“]Politika poslovanja[/et_heading][et_gap height=“50″ element_id=“807931″ element_css=“.et-gap-807931 {height:50px;}“][vc_column_text animation_delay=“0″]Kupac može da zatraži od nas da se kupljena roba vrati iz više različitih razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Pošto utvrdimo da je roba vraćena u stanju u kakvom je predata kupcu (neoštećena i ispravna roba i ambalaža), vrši se povraćaj novca kupcu ili zamena uz doplatu za drugi artikal.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima:kada je roba ne ispravna a to utvrdjuje specijalna komisija dobavljaca u trajanju od 14 dana i obavezno napisan RAZLOG VRAĆANJA,kao i konstatacija ovlascenog auto servisa koji je izvrsio ugradnju dela koju overava svojim pecatom I podatcima istog

  1. Krajnji kupac zakonski je može vratiti u roku od 7 dana od dana preuyimanja, osim u slučaju poručivanja putem WEB-a tj. slanjem robe kurirskom službom gde je rok za povraćaj 14 dana od prijema robe. U oba slučaja obračunavaju se i radni i neradni dani.
  2. Ukoliko je našom greškom fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.

U ovom roku kupac to može uraditi bez ikakvog pismenog objašnjenja i tražiti zamenu za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povraćaj novca. Zato je najbolje za kupca da robu proveri prilikom kupovine I porudzbine ili po prijemu od kurira.

Kada kupac vraća artikal u šop u kome je lično preuzeo robu, on tada donosi ili salje putem kurirske sluzbe u svom trosku i istu prima u svom trosku kada komisija utvrdi ispravnost ili ne ispavnost iste.. Maloprodaja utvrđuje ispunjavajne uslova za to (provera ispravnost artikla, ambalaže i roka od 7 dana) i vrši nalog za ispravku, ukoliko je u zakonskom roku (uzevši u obzir i radne i neradne dane). Ukoliko radnik u maloprodaji nije kvalifikovan da utvrdi ispravnost, primljeni artikal se šalje u servis.

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok za ovo u odnosu na datum porudzbenice koji stikliranjem potvrdjuje verodostojnost podataka koje je poslao za deo koji mu je potreban(marka,tip godina prozvodnje,zapremina motorai snaga motora kao i deo koji je potreban) je 14 dana. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla u naš servis. Kupac će na ovu adresu poslati:

  • Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • Zapisnik auto servisa koji je ugradio deo (podatci servisa,strucno misljenje istog,sve overeno)
  • Razlog vraćanja napisan na papiru (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno…)

Po prijemu ovako poslate robe naša služba će utvrditi stanje i ispravnost artikla i obavestiti nas da možemo razdužiti kupca ili poslati neku zamenu[/vc_column_text][et_gap height=“30″ element_id=“573577″ element_css=“.et-gap-573577 {height:30px;}“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=“0″]Obrazac možete preuzeti ovde[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]